Daftar Anak di Brainy Bunch Shah Alam

Daftar anak di Brainy Bunch Shah Alam ( Cawangan Seksyen 3 ) Ini adalah anak yang ke 3 saya mendaftarkan di Brainy Bunch. Mungkin ada yang tertanya-tanya apa yang istimewanya daftar anak di BrainyBunch ini.

Brainy Bunch | Laman Web https://www.brainybunch.com/


“Misi kami di Brainy Bunch International Montessori adalah untuk menghasilkan generasi baru kaum Muslim yang dinamis dengan Al-Quran dan Hadis sebagai panduan sebenar mereka dalam kehidupan, dan yang mampu berkomunikasi dengan lancar dalam bahasa Inggeris. Oleh itu, ia berusaha untuk menyelaraskan usaha ibu bapa, guru, dan ahli komuniti untuk memberi kuasa kepada semua pelajar untuk membangun, melalui pendidikan, pengetahuan, kemahiran, dan nilai yang diperlukan untuk mewujudkan kehidupan yang lebih baik untuk diri mereka sendiri dan membina masyarakat yang lebih adil dan adil berdasarkan Nilai Islam.”


Pendekatan yang berasaskan Al-Quran dan Hadis ini yang menjadi adalah keutamaan. Setiap anak-anak perlu mendapat hak belajar Agama. Sebagai ibubapa, seharusnya kita mencari tempat yang sesuai dengan kemampuan yang kita ada untuk didikan anak-anak kita dari kecil.


Pendidikan Montessori  Brainy Bunch´╗┐


Di Brainy Bunch ini lebih menekan kepada pendidikan Montessori. Ia lebih kepada pembelajaran yang membolehkan anak-anak kita meneroka sesuatu pembelajaran di dalam suasana yang lebih menyeronokan. Jika ada yang ini dapat penjelasan lebih mengenai Pendidikan Montessori, saya kongsi penjelasan daripada Universiti Kebangsaan Malaysia ( UKM ). Boleh baca mengenai Pendidikan Montessori dan Pengaplikasiannya.

Dengan pengalaman yang ada daripada anak pertama sehingga anak ketiga, setakat hari ini saya amat berpuashati dengan didikan di Brainy Bunch. Walaupun sedikit agak “mahal” mengenai yurannya. Namun saya amat berpuashati. Layanan guru-gurunya yang amat penyayang memudahkan lagi anak saya untuk lebih minat belajar di Brainy Bunch.

DIY snake games

Posted by Brainy Bunch Seksyen 3 Shah Alam on Rabu, 19 Disember 2018

Jika ada yang ingin mendaftar, boleh terus website Brainy Bunch.

4 Comments
  1. January 3, 2019
  2. January 2, 2019
    • January 2, 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up