SalamWeb Browers Pertama Di Dunia Patuh Syariah

SalamWeb adalah sebuah browser sama seperti mana juga Chrome, Mozilla mahupun Opera. Itu antara yang cukup sinonim dengan kita apabila mencari maklumat di alam maya.

Laman Web Official SalamWeb

Apa Yang Menarik SalamWeb ?

Menariknya SalamWeb ini tentunya ia adalah Browser pertama yang disahkan Patuh Syariah. Browser SalamWeb ini amat-amat sesuai untuk kegunaan kita yang mempunyai anak.

SalamWeb ini Browser yang mana memastikan kandungan yang dicari tiada unsur-insur lucah,judi dan seumpamanya. Sesuai di download untuk kegunaan komputer mahupun gadget. Secara tidak lansung kita boleh mengawal penggunaan internet anak-anak remaja kita.

Browser SalamWeb hasil tangan Salam Web Techologies

Aplikasi SalamWeb ini dibangunkan oleh Syarikat Salam Web Techologies DMCC. Syarikat ini didaftarkan di Jumeirah Lakers Tower, Dubai Emiriah Arab Bersatu ( UAE ). Malah syarikat ini juga ada berpengkalan di Malaysia, iaitu Salam Web MY Sdn Bhd.

Datuk Dr Mohd Daud Bakar – Pengerusi Majlis Penasihat Syariah Bank Negara Malaysia. Beliau juga merupakan Pengerusi Amanie Group.

Aplikasi boleh di muat turun di laman web rasmi SalamWeb.


Bagi pengguna OS Android – Muat Turun di Google Play

Kelebihan dan Kekurangan SalamWeb

Browser SalamWeb ini masih lagi baru . Version 1.0.0.13 adalah version semasa entry ini ditulis.

Browers SalamWeb ini mempunyai antaramuka yang hampir sama dengan Chrome. Jadi pada mereka yang gemar mengunakan Chrome tidak akan jadi masalah.

Baru seminggu saya menggunakan Browser SalamWeb ini, setakat ini saya amat memuaskan hati. Malah SalamWeb ini sudah jadi default browser saya.

Antara fungsi yang ada pada Browser SalamWeb.

Sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat yang lebih jelas, boleh terus ke facebook pages official Salam Web MY.

SalamWeb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up